Veelgestelde vragen en antwoorden

Praktisch

Waar kan ik parkeren?

Je kan zowel onmiddellijk aan de B&B parkeren of op een gratis parking 50 meter verderop.

Hoeveel kamers zijn er?

Auberginn bestaat uit 3 Luxe-kamers en 2 Suites. Door slechts vijf kamers aan te bieden, kunnen we het huiselijke en rustige karakter garanderen dat thuis hoort in het karaktervolle pand uit 1878. De woning is volledig vernieuwd, voorzien van alle moderne luxe en overal uitgerust met parket (geen tapijt).

Wie verblijft er in Auberginn?

Auberginn richt zich op zakelijke klanten uit het buitenland die werken voor een van de internationale bedrijven uit de omgeving (zoals Valtris, Vynova, Panasonic en Nike) en die voor een korte periode (gemiddeld 3 tot 5 dagen) een verblijf zoeken.

Voor wie voor een langere periode (+ 3 maanden) een verblijf zoekt, kan je terecht in een van onze business flats. Vraag hiervoor meer informatie aan Fabienne en Eric.

Eten

Kan het ontbijt worden afgestemd op mijn noden?

Uiteraard! Geef je specifieke noden of voedingsallergieën bij je reservatie door. Fabienne & Eric zorgen voor een aangepast aanbod.

Waneer wordt er ontbijt voorzien?

Fabienne en Eric zorgen elke werkdag (maandag tot en met vrijdag) voor het befaamde ontbijt. Tijdens het weekend zijn er verschillende restaurants in de onmiddellijke omgeving waar je kan ontbijten.

Het ontbijt staat elke dag klaar vanaf 06u30. Wie vroeger ontbijt nodig heeft, kan dat eenvoudig doorgeven aan Fabienne en Eric. Ze zorgen voor een lunchpakket dat je ’s morgens kan meenemen.

Waar kan ik lunchen of dineren?

Auberginn ligt in een rustige straat in het centrum van Tessenderlo. Op wandelafstand (100 meter) kun je uit een van de talrijke restaurants kiezen. Je vindt beslist het restaurant dat past bij je gading of vraag naar onze tips in de buurt.

Ontspannen

Is er ontspanning in de buurt?

Wie na z’n werkdag de natuur in wil voor een rustgevende wandeling of een herbronnende loopsessie, raden we het traject vlakbij de Spoorwegstraat aan. Daarnaast kun je ook uitwijken naar een stiltegebied in de buurt (Gerhagen bos op 5 km van Auberginn). Wie graag wil fitnessen, verwijzen we graag door naar onze fitness partner in Ham (op 9 km van Auberginn). Ook golven kan in de onmiddellijke omgeving. Op slechts 7 km afstand kun je terecht bij Millenium Golf.

Verblijven in het weekend

Kan ik ook als niet-zakelijke gast in het weekend in Auberginn terecht?

Uiteraard. In het weekend is Auberginn de perfecte uitvalsbasis om de de groene omgeving in en rond Tessenderlo te ontdekken. Ontbijten en avondeten kun je in een van de talrijke eetgelegenheden op wandelafstand (100 meter).

Kunnen fietstoeristen bij jullie terecht?

Iedereen die de Tessenderlo en omgeving wil verkennen is bij Auberginn aan het juiste adres. Meer zelfs, we hebben een aanvraag ingediend om het fietslabel te verwerven.

Welke plaatsen zijn zeker de moeite waard in Tessenderlo en omgeving?

Tessenderlo is al sinds 1976 een Groen Vakantieoord. Je geniet er van de natuur en de stilte op een van de talrijke wandel- en fietsroutes.

Fietsen

Bewegwijzerde fietsroutes (van 33 tot 56 km)
Meer info: https://www.tessenderlo.be/product/444/bewegwijzerde-fietsroutes

MTB-routes
Meer info: https://www.tessenderlo.be/product/446/mountainbikeroutes

Niet-bewegwijzerde fietsroutes
Meer info: https://www.tessenderlo.be/product/445/niet-bewegwijzerde-fietsroutes

Bosmuseum (5 km)

In dit ruime museum ontdek je alles over de lokale fauna en flora.
Meer info: http://wet.gerhagen.be/

Wandelen

Er is voor elke wandelaar wel een wandelroute die bij hem of haar past.
Een overzicht van de wandelroutes krijg je hier: https://www.tessenderlo.be/thema/2218/wandelroutes

BeMine (12 km)

Bezoek het duikcentrum, ga klimmen of bedwing de avonturenberg.
Meer info: http://www.bemine.be/projecten?categorie=ontspannen

De Abdij van Averbode (10 km)

De abdij neemt je mee naar 1135. Bezoek het gastenkwartier, de streekproductenwinkel en tijdens de zomermaanden een van de befaamde ijsje in de ‘lekdreef’.
Meer info: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/abdij-van-averbode/

Meer info over Toerisme in Tessenderlo kun je vinden op de VVV-website:
http://www.vvvtessenderlo.be/

Meer info over Toerisme in Limburg kun je vinden op de website Visit Limburg.
https://www.visitlimburg.be/nl